My various pages

Currently Here

petek, 11. marec 2011

Cunami na Tajvanu, 11. Marec 2011

Japonsko je prizadel močan potres, 8.9 po Richterjevi lestvici, eden največjih v zgodovini države. Imam prijatelje na Japonskem in so resnično bili šokirani, slike ki jih dobivamo v teh trenutkih so strašanske. Res mi je žal za Japonsko, iskreno sožalje . A nekaj hujšega je na pohodu: cunami. Kolikor sem videl na poročilih, je že uničil doberšen del japonske vzhodne obale. In sedaj bo tudi prišel na Tajvan, na vzhodno obalo.

Potres na Japonskem skozi kamero domačinke.

Po poročilih tajvanskega meteorološkega zavoda bo prispel ob 17.32 v mesto Čilong (Keelung) na severu in 17.36 v mesto Hualjen (Hualien) in še v druge kraje. To se bo čez dobro uro, se pravi ob 10.32 v Sloveniji.

Jaz bom sproti poročal o dogodkih, v kolikor se bo kaj dogajalo tukaj. V tem momentu še ne vemo točno, kateri deli otoka bodo prizadeti. Jaz sem trenutno v Tajpeju, ki je obdan z gorami in ne leži ob morju, tako, da Tajpej (6 milijonsko mesto) cunami ne bo prizadel. Podobno velja za mesta Šinču, Tajčong, Tajnan in Gaošjong, ki se vsa nahajajo na zahodu otoka, ki leži tako, da ga cunami ne more doseči. Najverjetneje bo prizadelo te dele: Mesto Čilong (Keelung, 400.000 prebivalcev), pokrajino Ilan (Yilan, kotlina okoli 200.000 preb.), Želvin otok, Orhidejin otok, Zeleni otok (slabo poseljeni), mesto Hualjen (Hualien, več kot 200.000 prebivalcev), mesto Tajtong (Taitung, okoli 100.000 prebivalcev) in druge manjše kraje. Večina Tajvancev živi na zahodu, ki je varen. Vzhodna obala je slabo poseljena, a vseeno živi okoli milion prebivalcev blizu obale, če ne več. Upajmo na najboljše.Zemljevid Tajvana v regiji, prikaži večji zemljevid

0 KOMENTARJEV: